Binnenvaart

R.B.C. Terminal beschikt samen met Cetem Containers over twee aanlegsteigers voor het handelen van volle- en lege (tank)containers middels eigen wateraansluitingen. Naast de vaste lichter lijndiensten bieden wij ook maatwerk-oplossingen aan binnen het Europese achterland. Door de flexibele vloot waarmee de partners van R.B.C. Terminal werken kunnen verschillende mogelijkheden aangeboden worden binnen het huidige netwerk en erbuiten.

Enkele voordelen zijn:

  • Reductie van de CO2 uitstoot, om de aarde leefbaar te houden werkt de R.B.C. Terminal actief mee aan het terugdringen hiervan.
  • Reductie van transportkosten, door gebruik te maken van de R.B.C. Terminal worden oplopende kosten gereduceerd, zoals oponthoud en het liggeld van containers op short- en deep sea terminals, trucking kilometers, wachturen en Maasvlakte toeslagen.
  • Opslag van de container binnen het Europese achterland, vlakbij de eindverbruiker.
  • Herpositioneren van de lege container naar een depot in Rotterdam (NL) zonder wateraansluiting, R.B.C. Terminal verzorgt het eindtransport per truck.
  • Ontlasten van de short- en deep sea terminals in Rotterdam (NL) met betrekking tot gevaarlijke goederen (ADR).

 

Duits achterland

R.B.C. Terminal organiseert (tank) container transporten tussen Rotterdam en het achterland. Samen met de barge specialist op het gebied van de Neder-Rijn kunnen wij uw beladen/lege (tank) containers van en naar de Rijn Terminals Duisburg, Krefeld, Düsseldorf, Dormagen, Leverkusen (Chemion) en Köln varen.

Container barge Rotterdam