Verwarmen

Bepaalde producten of chemische stoffen moeten verwarmt worden voordat ze gelost kunnen worden. Weer andere producten moeten een constante temperatuur hebben. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een bepaald productieproces een bepaalde temperatuur vereist, of gewoon als het product anders niet vloeibaar zou zijn. De verwarmingspunten op onze terminal zijn volledig uitgerust voor zowel niet-gevaarlijk (niet-ADR) en de meest gevaarlijke stoffen (ADR).

Met jarenlange ervaring verwarmen we een breed scala aan producten in ISO tanks, in de meeste gevallen is de R.B.C. Terminal in staat om nauwkeurig in te schatten hoeveel tijd vereist is voor het product in de tankcontainer de gewenste temperatuur heeft. Hierdoor zijn wij in staat om vast tarief te hanteren voor deze service. Producten kunnen uiteraard ook worden verwarmd overeenkomstig een uurtarief. 

Verwarmingsmethoden:

  • Koud of warm water - De tankcontainers kunnen uitgerust worden met een 2m remote dip stick. De temperatuur kan dan 24/7 gevolgd worden via software en zelfs een app op de telefoon. Van elke tankcontainer wordt dan een verwarmingscurve gemaakt. De nodige 'critical alarm warnings' kunnen eveneens toegevoegd worden om het verwarmen veilig en gecontroleerd uit te voeren. R.B.C. Terminal heeft 12 aansluitpunten.
  • Elektrisch - Enkele stoffen en/of chemicaliën moeten extreem hoog worden verwarmd om op locatie op de juiste temperatuur gelost te kunnen worden. Voor electrisch verwarmen en/of op temperatuur houden van speciale tankcontainers heeft R.B.C. Terminal 10 ultra-hoge capaciteit electrische aansluitingen. Ons zusterbedrijf Cetem Containers heeft nog eens 40 electrische plugs.
  • Stoom (externe service)
Verwarmen
Heet water verwarming
Electrisch verwarmen op R.B.C. Terminal
Electrisch verwarmen op R.B.C. Terminal